Search
Close this search box.
Multistory

Client

Gross Internal Floor Area

Multistory is the bringing together of two separate buildings (formerly 2 Colmore Square and Cannon House) to create one exceptional workspace featuring Birmingham’s largest amenity space that ties together communal areas for inhabitation on a work and social basis.

The key improvements that have been made as part of this project include, 2 new receptions for a best-in-class arrival experience, the introduction of a 100-person Auditorium, new lifts with destination control, a bar/coffee lounge, an outdoor terrace, communal bookable meeting rooms, generous co-working areas, new car EV charging points, best in class cycle storage and outstanding showers and changing facilities. Multistory is setting the new benchwork for Sustainability, targeting WiredScore Platinum, Fitwel 2 star and Energy Performance Certificate (EPC) of ‘B’.

Air soured heat pumps provide the heating and cooling to the amenity areas with heat recovery air handling unit providing fresh air. White box retail units are provided at ground floor level with larger retail units within the lower ground level. The two levels are linked with a grand staircase.

Watkins Payne Services Provided:

More CASE STUDIES
86 Fetter Lane

Fetter Yard, London

Watkins Payne was involved with the Fetter Yard project on 86 Fetter Lane for 5 years and provided the MEP services design and BREEAM assessment.

Read More »

7 Bermondsey Street, London

The 7,600ft² area of 7 Bermondsey Street near London Bridge Station was refurbished to high quality office accommodation, for which Watkins Payne supplied building services engineering and vertical transportation engineering. The refurbished area is spread across basement and ground floor.

Read More »

Saffron House

Saffron House was refurbished to provide 38,000ft² of high quality office accommodation. Watkins Payne supplied building services engineering which saw the 1st, 2nd and the 3rd floor including the ground floor reception of Saffron House converted into open plan office areas and reception.

Read More »
Get in touch with our team