Search
Close this search box.
Unit 8 Chichester Business Park

Client

Gross Internal Floor Area

Unit 8, in Tangmere Business Park near Chichester has been provided with a complete refurbishment giving both the warehouse and associated office space attached a much needed re-fresh and new feel.

The office space consists of circa 20,000 ft2 and has been provided with new VRF heating and cooling plant coupled with natural ventilation and some supplementary ventilation to internal meeting rooms. It also benefits from a new fire alarm and LED lighting giving it an as new feel.

The warehouse space, which is vast, provides the majority of the NIA and was stripped back to a shell with only a small amount of the existing services retained which were left by the previous tenant.

In addition to the new plant, an existing photovoltaic array was cleaned, rebuffed and reinstalled on the roof to further improve the buildings sustainability credentials.

With the installation of the new plant, high efficiency LED lighting and the photovoltaic panels the scheme comfortably achieved the clients targeted ‘B’ rated EPC.

The space has already been let with the new tenant having input into the design and fit out of the space to minimise wastage when they move in.

Watkins Payne Services Provided:

More CASE STUDIES
Retail

Montblanc, Heathrow T5 Airport

The new retail unit within Heathrow Terminal 5 for Montblanc has now been successfully trading for two months. The unit was taken as shell and core and developed in accordance with a fast track programme within the airside environment.

Read More »
IDR - Independent Design Review

Minerva House

The Minerva House redevelopment works will include the partial demolition of the existing building and extension comprising of additional upper floors and a new lower ground floor.

Read More »
Eastbourne Terrace
Sustainability

50 Eastbourne Terrace

New build mixed-use development comprising a commercial building housing both office and retail accommodation along with a row of 7 four level mews houses.

Read More »
IDR - Independent Design Review

Seal House

Watkins Payne carried out the Independent Design Review role for Seal House, a commercial office development, located in central London.

Read More »
Refurbishment

Saffron House

Saffron House was refurbished to provide 38,000ft² of high quality office accommodation. Watkins Payne supplied building services engineering which saw the 1st, 2nd and the 3rd floor including the ground floor reception of Saffron House converted into open plan office areas and reception.

Read More »
IDR - Independent Design Review

90 Long Acre

The project also involved the refurbishment of the reception space and improvement of the cycle store entrance and wayfinding at basement level.

Read More »
Get in touch with our team