101 New Cavendish Street

Client

Gross Internal Floor Area

A wealth of experience in exposed services projects has enabled Watkins Payne to provide the highest level of specification for the refurbishment of over 50,000ft² of office space at 101 New Cavendish Street in London. 

The exposed metal clad services, LED lighting and multi-service chilled beams have created an exciting modern office space perfect for the technology, media and telecoms sector, featuring the intricate detailing and finishes that give an exceptional aesthetic appearance. 

Design and BREEAM consultancy services were provided from conception to completion, and the project achieved a BREEAM rating of Excellent. During the installation process all elements of the exposed services were designed and installed in a uniform and homogenous arrangement to create a standardised finish throughout the floor plate. Floor to ceiling heights have been maximised and core area facilities were reconfigured. Additional changing room and shower facilities have been provided in the basement and the reception area has been completely refurbished. 

As the works were carried out whilst other floors remained occupied, the systems were designed to enable isolations and recommissioning without affecting the business activities of all the existing tenants. 

Watkins Payne Services Provided:

More CASE STUDIES
Sustainability

Navigation Park Phase 2, Enfield

The carbon neutral status was achieved by exemplary as-built air tightness facade solar and thermal performance significantly in excess of the Building Regulations requirements, highly energy efficient M&E systems, LED lighting and photovoltaic panel arrays on the roof of the warehouse.

Read More »
IDR - Independent Design Review

Seal House

The development is a 11 storey building comprising 130,000 ft2 (NIA) of office area over ten floors and 10,000 ft2 of retail area located at ground and 11th floor.

Read More »
Sustainability

32 Duke Street, London

32 Duke Street in the heart of St James’s, the contemporary development known as The Marq comprises mixed use accommodation, with A1 and A3 retail units across ground and basement floors and 35,460ft2 of office space on six upper levels.

Read More »
Sustainability

Vienna House

Vienna House is an impressive three storey refurbishment that provides 26,000ft² of office space across the development which provides best in class cycle commuter facilities.

Read More »
Get in touch with our team